>

Friday, 10 January 2014

Portmeirion (amboii tergeliat lidah menyebutnya) Made In UK


Assalamualaikum

Kita kan, dah jadi emak emak ni pergi store tetap jugak pergi bahagian pinggan mangkuk dan perkakasan dapur. Tengok design pinggan, cawan, teko Ya Allah nak nanges rasa. Sambil ambik letak ambik letak mulut mengomel "bestnya kalau banyak duit borong sebulan sekali setiap design, senang crita". Pastu pening tak cukup lemari mau simpan pastu kena bebel ngan isma. Eh mesti ade je nama dia dalam cerita ni kan haha! Pompuan macam ni la. Ada barang cantik manjanggg bersemangat. 

Tambah kalau made in UK memang harga urut dada la kan? so macam mana nak beli barangan tersebut dengan harga murah? Sementara waktu korang memikirkan berkira2 nak membeli, nih aku ada adik ipar yg sedang belajar di UK boleh membantu korang membeli. Eazy penzy beb! Harga yg dia jual termasuk shipping ya dan yang paling penting  ohemgee! murah. Tak perlu bayar tambah walau seposen pon.

Seriously tengok dlm FB dia barang yg dia jual molek dan omel omel belako. So meh tengok gambar-gambar barangan yg dia jual 



Design semua cantik-cantik. kualiti pon bagus. Harga pon berpatutan. Tajuk dia Portmeirion Botanic Garden Teacups and Saucers Set of 6 + 1 Teapot. Made in UK. Semua gambar di sini Tak ade de made in china ye. 


Porcelain Garden by Sanderson for Portmeirion


Cantik semua kan? dan geram rasa nak pecah2 kan je kan haha
 

Suka tak suka tak?


Spode Paddington Bear Double Handled Mug and Porringer Set


Portmeirion Botanic Garden Teacups and Saucers Set of 6 + 1 Teapot

Ok yg ni aku sangat geram tahap berpusing bijik mata. 

Cik Bung... Plsss postage this at wangsa maju. Apa? Boleh kasi free?? hadiah sebab jd 

guarator?!! Woohaaaaaaaa....


Mesti semua nak kan?



Ni hot items. Baru je dia restok


Royal Scot Crystal pun ada. FYI ye, Brand ini hanya ada di malaysia satu kedai S A H A J A. Di Great Eartern Mall ampang ye tuan2 dan puan2 dirahmati sekalian



Portmeirion Botanic Garden Oatmeal Bowl
Diameter 15cm/6inch

 

Portmeirion Pomona




Cenggitu la dah jd emak emak ni. beralih arah ke benda2 ni mcm ni pulak. Bapak bapak pun boleh beli juga utk isteri tercinta yang sentiasa bizi and berlari-lari anak nak buat kerja rumah memerlukan tenaga lebih, tak kisah la nak jaga anak ker, buat anak ke, nak memasak ker, nak main pondok-pondok ker



What??!! Barangan elektrik pun ada. Yes memang hebat. 


Tefal Toast n Egg masak sekaligus. kalau mcm aku dasar nak cepat manjang maka inilah produk yang anda patut beli


Tefal ActiFry 1kg. Boleh goreng mcm-mcm dalam tu

Best kan? kompem aku beli lapanblas.. Pastu kagum. Macam tu.

So, jangan lepaskan peluang! 

Macam mana nak dapatkan barang-barang tu boleh tengok dekat page my sis in law dekat FB dia. Klik SINI (gambar in for sale is public view) atau zassssssss PM sendiri dekat Inbox FB dia. Jangan tanya pasal nak berkenalan ker apa. Tau? 



2 comments:

Anonymous said...

Apa fb ur sister in law?

Yuzi said...

Sis, camana nak order or tanya price sbb bila click kandungan tidak ada buat sementara waktu

 
copyright of This Is Just Anak Abdullah since 2013.Design by Anak Abdullah