>

Friday, 4 October 2013

Junior Creative Mind Montessori


Assalamualaikum

Segan nak share tentang playschool Irish kat sini. Memandangkan dah sampai ujung tahun moh la aku cerita sikit. Sikit jer...sumpah tak tipu.

Kepada lovely dovey parents yg masih tercari-cari playschool and kindergarden kens...Lai lai lai boleh baca di sini.

Kami memang nak hantar Irish ke playschool instead of babysitter sebab bayor tiap bulan sama jugak wei. Cuma kena bayar sedebuk annual fees for playschool. Orang kata awal sgt hantar ke tadika sebab Irish baru 3 tahun. Baiklah.  Di sini for 3 years old more to playschool. Kemahiran montessori. Belajar ada juga tapi tak seberat yg umur 4 tahun ke atas. Sini boleh belajor kemahiran montessori sambil berminggle dengan rakan sebaya. Kasi dia biasa dan konfident dengan rakan-rakan dan teacher di situ.

1st day (Jan 2013) -  Lepas hantar Irish, tgk dia masuk kelas then dia nampak aku dan isma blah memang dia meraung kauu. Tapi  kami sebalkan je *dlm hati adoii rasa nak tunggu dia sampai kena halau hahaha * 
Masuk office balik rasa gelisah. Laju-laju wassup Principal Mimi how is Irish progress. She replied Irish dah ok dan sedang bermain. Fuuhh lega sgt. 

Esk esk hantar pun dia happi but standed la sometimes dia kata tiap pagi time gerak dia bangun "abam no school, abam nak  sleep"..... yer lah! dah tidor jam 1 pagi mcm mana nak senang bangun awalnyaaaa.



Kelas masa 1st day. Masing-masing baru pas menangis hehe. Comel je kan

Before mulakan kelas, diaorang ada aktiviti montessori kekdahnya. Salah satu nya bermain dengan parachute 


Imbangkan bola 

Ada Art aktiviti

Bermain dengan deria


Celebrating Chinese New Year Memoir of Geisha eh 




Teacher ada sebelah terus jari masuk mulut. Malu kew tu Irish? 

Berdoa berjemaah. lepas tu ada dancing *Ekcelli senaman. saje nampak gempak letak dancing*. Yeaaah beramal sambil cergaskan badan 


Belajar buat kek batik


Uli-Uli aidilfitri sgt nih 

Healthy food week
Cute kan gegirl belakang Irish tu? Bila kat rumah kan Irish selalu kata Syasya Shantek (cantik). Amboiiii...


Syasya shantek sambut burfday *clap clap clap.

Irish : Syasya the only one.
Hambooi kamu... sunat pun belum lagi. 


Yay! sampai dah di animal farm di sri kembangan.

Rasailah pengalaman menyuap rusa


Berlengas ni. Tapi dia memang suka berpeloh peloh



Sport day di Dewan serbaguna Keramat. Having fun 


sementara menunggu rakan-rakan yg lain tiba



Inilah barisan kita la la la 


Sementara menunggu perasmian sport day 
dua beradik seperti biasa duduk katak. Nasib aku tak join sama duduk katak


eh eh kena cuit pipi


Steady! bawak sponge air



 Muka kopipes



Us!







Sah selesai acara so apa lagi dua beradik ni panjat memanjat la acara sendiri-sendiri



la.... dah ujung-ujung baru masukkan pic Irish tiup tiup lilin. Haishh mom ko ni.  Janji ada 


Celebrating hari raya 



Young river scientists program at River Carnival SMK Tmn Melawati




Water Splash day 


Dental checkup with nurses from Klinik Pergigian Genting Klang


Aku : How many times you should brush your teeth, Irish?
Irish : errr errrr Irish wat sendiri

Story telling siap ada lakonan lagi. Vouge the vass! 

Membuat Animal Craft 

Kan .. kan.. kan... best tak aktiviti dan programe Junior Creative Mind Montessori? Aktiviti diaorang ada banyak lagi cuma aku yg tak masukkan di ini...sebab sebab sebab tak ada pic Irish dalam tu haha aku memang diskriminasi.  

So Uolls yg stay di area Wangsa Maju, Sri Rampai, Setapak, Gombak, Setiawangsa, Wangsa Melawati dan seangkatannya nak masukkan kiddos uools di sini boleh lah review dan likes di FB JCM Montessori . Aku promote ni bukan ada share dpt komisyen ke ape ke tidak tau. Kita sesama insan mengwarwarkan perkara bagus dan elok. Harga pun berpatutan setanding dengan kualiti yg diberikan. 

Good luck! 


5 comments:

Dzana said...

yuran mahal x?

haidar abdullah said...

Yuran dia kalau half day lain. Full day lain. U can call principal mimi same as nombor di FB junior creative mind

haidar abdullah said...

But dont worry... yuran berpatutan. I think now starting nov every saturday parents can visit and meet principal mimi

baizura said...

slm..so far anak still school tu? was thinking nak hantar my son here for playschool but x banyak review about JCM. thanks banyak2 for your experience sharing!!

mamasyafi said...

i dah sent my elder kids - both 4 and 6 then in 2013 (Iyad & Syafi)
mmg diorang suka..i tgh carik review utk toddler. my lil one turns 2 thn depan

 
copyright of This Is Just Anak Abdullah since 2013.Design by Anak Abdullah