>

Monday, 25 March 2013

Citer tak best! Sapa baca menyesal


Assalamualaikum


aaaaaaaaaal

Deeeeeeeep

beeeeeat

ingat dia baca iqra'


tapi lain macam...

ada bunyi...
hentak2 kaki...
pastu gelak2 hepi...

We cud have had it aaaaal

ruling in dah deeeeeeeeep

u had my hart inside ur haaaaaand

and u played it to the beat




uishh!

selalu dgr kat hp akak sajork

nie dah pandai gugel adele hahh!

aiyaaarrrkkkk..... bahaya budak nihhh...

Akak baru je verangan nak jadi mak anak tahfiz senang2 jer musnahkan angan2 mom kau ni ha!!

Kena pantau jgn kasi tgk video clip ladigagak punya lagu “Telephone”

Tu laaaaaaaaagi haru


Friday, 22 March 2013

Summer and the City: A Carrie Diaries Novel by Candace Bushnell


Assalamualaikum

Kalau Uolls peminat series Sex and the City, konfirm suka baca buku Summer and the city. Uolls wajib baca tau. Akak baru sahajork habis baca buku ni. Akak beruntung sebab beli dengan harga 8 hinggit je di serigala besar buruk tu hari. Harga di bookstore nearly RM50 sebab hard cover. 

Disebabkan buku ini sangat best utk santapan ringkas minda, akak nak buat ulasan *cam poyos je bunyiknya kan* buku ini.




My point of view

Akak sgt tak sabar nak mengetahui kehidupan Carrie Bradshaw sebelum dia menjadi penulis yang sangat terkenal di New York. Penulis membawa akak mengetahui asal usul Carrie dan bagaimana Carrie mengenal kawan baik dia iaitu Samantha, Miranda dan Charlottle.

Pada musim summer ini Carrie yg berusia 18 tahun mengikuti kelas penulisan yang dikendalian oleh Victor Green yg mana kerektor yang sangat perfectionism dan sarcastic. Carrie juga mengalami jerat percintaan dengan lelaki tua. Carrie berdepan dengan class mate yg sombong. Ditambah pula dengan housemate yg cerewet dan pelik sebelum Carrie ditendang keluar dari rumah sewa. 

Apabila sahabat baik from High school melawat Carrie di New York, Carrie mula tertanya-tanya adakah menjadi penulis sesuai untuknya atau Carrie terpaksa pulang semula ke kampung halamannya. 

Jalan cerita penuh dengan rahsia, romantik, pesahabatan, cinta, kehidupan, kelakar, suspense dan highly recommended .......


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
g-
-
-
-
-
-

GRAD :  A



Thursday, 21 March 2013

Dah increase..... Stress aku


Assalamualaikum





Dulu akak (snifsnifsniff gatal lobang idung...cik asben sebenarnya. i don't pay bills. receive only. kofkofkof) bayar 89.90 sebulan. Sekarang bayar sampai 120.90sen

YER! 

Mamat ni dah ambil  movie & variety package dr astro including Mustika HD. Bermakna dah ada HBO, Cinemax & Star Movies dan dari variety plak ada lagi E! channel & MTV.

Oh! itu BIG problem. BIG matter.*font pon kasi besar!  Akak tak shukeeeeee tau dia tambah lagi cost yg every months kena tambah RM31 hinggit. 31 tu Nampak kecik je weeii cer darab sejuta tengok?  
*31 hinggit tu lepas 1 bijik buku tuk akak tau dak. Ada mak berilmiah cam gini. Inisemuapoyo

Akak pun jarang tengok tv. Astro pun asik la ulang2 cerita yg sama. Tu hah Adam dan hawa dah ade kat Ria. Siap ada ulangan jam 11.30 mlm. hambik nko...tak puas2 lagi ngadap A&H

Ada astro pun hidup boleh bosan kan. Balik balik tgk bontot kim kardashian.

So akak prefer apa?

Akak nak dia ambil package uniFi  sekali dpt chanel tibi tu. Dah ade tu Astro pun boleh GET RID lah

Ni nak guna internet kena curi wifi jiran

Amalan yang sihat bukan? 

Kekadang jiran yg ku curi WiFinya tak ON kan router. Shellfish betul! *Lap air mata yg menitik membasahi pipi

oh yer!

org astro plis take note ok! (ada ke org astro baca pon? hahaha...)

Kasi improve la wey. Hujan ajer hang

Canang pakai beyong xde hang hang dah

Mentang2 la takde competitor kan? Pppffff


Tuesday, 19 March 2013

Go Global


Assalamualaikum

Dulu....taun 80-an

Sapa nama nko?

Haidar?
Shikin?
Rozana?
Diana?
Zaimah?
Wahidah?
Sulaiman?
Iqbal?

Now.... 2000-an

Sapa Nama nko?

Naurah Natra Lestari
Kamalia Najwa 
Irish Zihnee Zidane
Qa'qa qabriel
Qalish Benjamin
Qaseh Imannina

Nampak tak? Nampak? 

Nama bebudak sekarang nak menyebutnya tergeliat lidah. 

Selaras dengan arus kemodenan. Dah tk de dah nama-nama kamps

akak kan mase kecik2 dulu2 

Apesal lah mak ayah akak tak taruh nama glamer2? eg: natasha, fasha, fidora

Nama akak very la the kamps


kalau tk lame dah akak jadi retis

eleh...retis sekarg pun ade jugak nama kamps, Siti Saleha

Bila org tanyer akak siapa nama

responsive diorg ckp nama cam org jantan

Choooi! 

Nihhhhh!!!

cari la sendiri kat youtube


malas la nak riak kan...


Kau hado?  *buat kembang idung

Monday, 18 March 2013

The best feeling dalam dunia


Assalamualaikum

Agreed these are the best feelings? 

1. Mandi panas

2. Gigitan pertama di dalam makanan apabila lapar tahap kebulur gile babeng

3. Dipeluk ketat-ketat

4. Bergolek-golek baring atas katik setelah melalui hari yang sukar dan penat

5. Ciuman di dahi 

6. Membuat orang lain ketawa

7. Bangun pagi-pagi merasa perasaan sebenar tidur yang cukup

8. Mengucapkan "Allahu Akbar" pada permulaan solat

9. Mencium anak-anak di mana-mana sahaja

10. Baring tgk tivi sambil keropok di atas dada


11. Malas bangun bila dah tidur. Tidur adalah ibadah okeh


12. Travel tanpa mengeluarkan sesen pun 


13. Dah! saje nak cukupkan 13


Sunday, 17 March 2013

Tensi tau tak


Assalamualaikum

Akak benar rungsing sekarang

Sentap tau tak sentap!!

Tak tau nak citer kat sapa dah

Citer kat sini lah nampaknya

Pada akak perkara ni amat besar dan maha dasyat

tak tahu lah pada Uolls

Meh akak tunjuk pic neh                                                           




Kenapa zaman anak dara boleh jadi slim river badan tak nak gemok-gemok. Nko order lah mcm nak makan 3 hari punya, badan memang tak gemok 



  
Lepas tu zaman dah khawen tp tak ada anak lagi. Pun badan boleh maintain




See see zaman lepas misscarriage yg pertama. Kurus kediang 



Setelah beranak anak pertama. Time nie perut dah macam kek lapis lah



After delivered anak ke-2. Mase nie iman 3 bulan. Badan akak memang Gemuk mencanak-canak. Pose pun malu tak boleh tunjuk satu badan. Oklah Kite guna perkataan GEBU la *nak sedapkan hati sendiri

Mulut ngan hati asyik risau je jadi montel...tapi nafsu dan tangan laju je masuk makanan kat mulut. Lepas makan menyesal! Waktu melantak lupa daratan. Dasar....

So.........disebabkan akak menyampah dengan kat badan sendiri yg bila pakai baju terbonjol sane sini maka akak bertekad tak nak makan malam dah. 

Usaha ini akan diteruskan sampailah target boleh pakai jeans masa akak anak dara size 28 tu (fuhhh.... berpeluh-peluh dah ni)

Saturday, 16 March 2013

Mengapa Anak Lebih Hafal Lagu


Assalamualaikum


Budak ni suka menyanyi

Antara lagu feveret...

"This old man"

tapi tadi....

Dia nyanyi ni...

Tak lah Full

Tapi sungguh konfident tang corus...

Siap malu2 jari masuk mulut

Versi pelat rentak lagu ade dah


Awie - Ratuku

Bisikan yang pertama
Membawa erti untuk selamanya
Ku bagaikan tak percaya
Apa yang telah pun ku rasa

Engkau bagaikan oh permataku
Engkau pun jua ratuku

Engkaulah segalanya
Engkaulah hanya untuk diriku
Aku hanya untukmu
Itulah janjiku padamu

Kita bagaikan ombak dan pantai
Tidakkan terpisah lagi
Walaupun pasangnya
Walaupun surutnya laut

Ratapan naluri memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akan ku abadikan segala memori
Ku lewati waktu itu

Di dalam pelukanku, gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya satu mercu tanda

Cinta yang setia
Meredahi masa meniti usia
Hingga keakhirnya
Ku abadi cinta dihati ini

Kans

Terpengaruh dengan sehangat asmara

Mom melopong tengok Adi Putra

OMG.....Gojes

Cik Asben kureeeng sukerrrr tengok Rita Rudaini

Whatttteverrrrrr......

Ingat dah boleh start tempah menyanyi orang kawin la sekarg....


Thursday, 14 March 2013

Ceramah


Assalamualaikum

Akak akui... 

Tak tgk sangat forum perdana di tibi1 sekarang ni

Adakah akak jahat? 

Bukan sebab tibi Gomen

Tapi sebab tak suka

Tak macam dulu-dulu

Zaman-zaman Ustaz Haron Don dan Ustaz Ismail Kamus

Apesal panel2 sekarang ckp mcm petir heh?

Emo betul!

Baik laki baik pompuan

Gaya mcm masuk pertandingan pidato

Takleh ke kasi nasihat lembut sikit kan

Nak bagi org lebih penghayatan

Nak mentarbiyah org kenalah lembut

pitching pun kena lah bagi jaga kan







BTW.......

Akak prefer dia dan dia

Sorang lorat Penang, sorang lorat Perak

Suka....

Bahasa lembutttt

Dengar mereka baca ayat2 Al Quran? 

Lunak je menusuk kalbu

Dengar ceramah mereka ni

Bukan dapat komisyen pun

cuma kot ada, boleh redeem kat akhirat sok



Weekend Dengan Kolam


Assalamualaikum

Pernah tak Uolls rasa bila ujung minggu rasa bosan pulak nak keluar..Akak pulak balik2 pegi shooping complex, lepak tak tentu hala,  balik rumah in law atau balik rumah mak sendiri. 

Sabtu lepas rasa malas nak keluar. Duduk rumah mandi kolam lagi seronok. Kolam kat rumah akak tu je. Tak de maknanya nak bawa pegi mandi kolam berbayor. Akak kan save

Ntah mana dtg idea cik asben feeling2 nak ber masak ikan bakar sekali tepi kolam. Hangkut sekali portable dapur tu. Nak cari pantai yg dekat ngan KL, mana nak dpt cam pantai Krabi tu. Kite berpantai di tepi kolam pun layan hapah




Memula sampai dah teruja menengok bird. geram je irish tgk. Ni lek dulu. jgn kejor lagi




Tak boleh tahan dah..kena kejor jugak





Cik asben ngah siap2kan bahan2 mentah. Iman nengok bird dari jauh sajork




Bersedia utk dibakar. Ada ikan siakap, sotong and beberapa bijik fishball. Tuk kami mkn anak beranak je. Pastu Cik Asben call mak nya suh dtg. Dia kalau buat ape2, makan ape2, mesti ingat mak dia. Nak kata anak mak tak la sgt pun. Betul Uolls, nak berkat dlm hidup, berbuat baik lah dgn mak. *ala-ala Prof Muhayah kan*





Yahhh...Tukang masak mestilah gemoks kens





Akak kan menjaga kulit, haruslah makan sayur bebanyak






Chooi! Keji tau tangkap gambar mcm ni





Tang taraaaa... nampak cam tak menyelerakan kan..hahahah ampun Bie






dah mandi manda tentulah kebulur





Dia ni nasik tak nak sgt! dessert, kek, puding memang feveret. Koser sgt. Ntah sapo ntah ajar. Konpem bbsitter dia yg ajar





Berbeza kan kulit Iman dengan Apaknya? Yer laaa...kang akak ckp cik asben kulit putih merah2 korang ckp akak buta warna pulak






Mmmmm..memang panas tahap gaban. Berbelak kulit diaorang. Dengan package demam sekali esoknya. 





Ni pak guard nampak memang kena la.. ade ke bawk selipar mandi sekali






  Posing cam gini boleh masuk dlm majalah mangga tak?





Rase2 Mama Juwie nengok ni geram tak? kofkofkof 






Anak ko hado macam ni? 






Bolen berjemaah. Cik asben tak boleh bolen..no no no.. Akak sorg sajork boleh tgk dia bolen. Irish biaser lah dia, nengok adik bolen, dia pun tak nak kalah. So teka teki nya.. Siapa yang paling itam..? hahahaha






..........So dah dapat jawapannya?



Irish ni memang anak bapak sungguh. Ade ke patut tak dibaginya apak dia tidur dengan akak? Dia sorg je boleh apak dia pelok.  cam ner nak dapat adik lagi ni? 




Apak pon terpaksa la bermandi di kolam budak. Kena tgk iman tu. Iman bila jalan dlm kolam tu asyik la terjatuh, pastu terlemas. Panik la apak nya tarik cepat2. Cian dia terbatuk2 telan air klorin 

Seronok jugak beraktiviti weekend di rumah. Tapi tak boleh buat selalu yer..sebb panas yg melampau-lampau, Bersilau silau, berhitam-hitam kulit. Akak tak mahu muka akak kedut cepat okeh














Wednesday, 13 March 2013

Ko ni dah kenapa


Assalamualaikum


-          Soalan ni akak kopipes balik apa yg ditulis dlm majalah wanita  

SAYA berusia 32 tahun dan berkahwin dua tahun lalu tetapi belum dikurniakan anak. Selalunya masalah pada lelaki ialah cepat mengeluarkan air mani ketika persetubuhan, tetapi masalah saya adalah selama satu jam saya berjimak dengan isteri tetapi sukar mengeluarkan air mani

Saya mencuba pelbagai cara dan imaginasi tetapi tidak mendatangkan hasil dan ada ketikanya sehingga empat kali seks baru saya mengalami ejakulasi. Adakah cara untuk mempercepatkan klimaks?






Okey first of all, akak tak dapat bayangkan isteri ko nak menahan selama sejam tuh. Huisshhh meeeeelecet dik non melecet. Tabah sungguh isteri nko bro.  Sampai 4 kali? Nafsu kuda ke hapah

Second, yg ko ni ada masalah kelakian, ape kejadahnya nko pergi bgtaw masalah nko kat kaunselor perempuan, pastu malu pulak nak letak nama kan?

Nko boleh tak pergi cari ubat cik abang kuat ke *akak benci taw dpt spam kat email seni lambatkan pancutan, abg kuat, abg gagah, rahsia tahan lama lah, weng betol! ko hingat akak jantan ke?*

Akak tgk kat suapan berita (newsfeed) *FB akak tukarkan ke Bahasa Melayu okeh!  Ubat mandura arjuna berlambak2 jual kat FB. Kalau ko benci beli online sebb ko dah pernah kena tipu, ko pergi kedai cina minum air akar kayu. Tak pon pergilah jumpa doctor sakit tuan. Wujudkan doctor cam gini

Ujung ujung jawapan kaunselor tu.......



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Anda perlu dirujuk kepada doktor untuk kepastian jika masih was-was mengenai kesihatan anggota kelamin anda.

kofkofkof... kan betul jawapan akak!



Friday, 8 March 2013

Mom + Iman


Assalamualaikum

Iman kan still Breast Feeding.

Everynite since dia keluar dari vagina pinkish akak ni kan, mesti bangun cari kopek Uolls. 

Abgnya sampai umur 10 bulan je BFeeding. Stop sebb akak pregnant Iman..waaahh cepatkan conceive balik. Subur weh subur. 

Iman dah setahun 3 bulan. Setiap malam haruslah dia bangun 4 kali. Nko mampu..esk pagi bangun pergi kerja lagi. 

Mak Chu akak suggest sumbat susu tepung je kasi kenyang b4 sleep malam. Bila kenyang iman tak lah bangun malam. 

No No No No..*sambil gerakkan jari telunjuk debab* akak tak ambil pusing pun. Akak tetap kasi kopek susu fresh ni lagi.

Yer la Uolls.. dekat bb sitter dah kena toptup susu tepung. Pas tu kat rumah akak ada elokla kasi kopek. 

Ok. Next! Citer lain!

Setelah akak amati iman pandai jugak sebut apa yang akak sebut. Contohnya bila ajar dia sebut cat

Dia sebut..  kat

sheep

Dia sebut.. hip

bunyik tiger macam mana

Dia sebut..  aum *1 harkat je 

bye bye

Dia sebut Ba Ba

Bila dia nak kopek

Dia sebut malk malk *sambil buat nada kesian

Selebihnya dia cakap entah hapa hapa bahasa yg akak tak paham



Ni masa bawak dia pergi KDE. Teruja sgt tgk ikan sampai kena tarik baru boleh gerak ke coffee house. Habis tak kan nak tercongok depan tu berjam jam



Asal nampak benda alah ni wajib kena naik. bukannya boleh naik tercegat cam tu je. kena gerak gerak. kalau tak seisi maraung berjemaah la jawabnya. Apak diorg kena standby coin 50 sen lambak2


Nko tgk abg dia punya ganaz sampai Hood stroller dia libas ke depan. Iman mengamok la dah kena selubung bagai. 

Oklah...nanti sambung lain. Malas pulak tetiba

Duduk Katak


Assalamualaikum

Dok kat rumah memalam apa nak cerita? Nak snap pic apa? Nak snap muka sendiri baik tak payah la...so snap muka anak tgh duduk je la

Cara kids Uolls duduk macam mana?

My kids biaserlah... like so much duduk katak! Like me also lah. His think that is duduk paling best di duhnia. Macam ni Irish duduk katak...........









Bila dah pandai duduk


Masa bermain bunga


Main Games

Sepahkan toy



Main di balcony rumah




Taburkan bedak seluruh lantai rumah


Makan getah


Selit pic iman sekali duduk katak, same je abg and adik
Bermain car di rumah orang




Yah! Di dalam kelas jugak



 
copyright of This Is Just Anak Abdullah since 2013.Design by Anak Abdullah